Miljoenenpubliek voor intocht Sinterklaas in Dokkum

Miljoenenpubliek voor intocht Sinterklaas in Dokkum

Sinterklaas arriveert met zijn pieten in het centrum van Dokkum. De Friese plaats is dit jaar het decor van de landelijke intocht van de goedheiligman en zijn schare pieten.Sinterklaas arriveert met zijn pieten in het centrum van Dokkum. De Friese plaats is dit jaar het decor van de landelijke intocht van de goedheiligman en zijn schare pieten. © ANP

De intocht van Sinterklaas in Dokkum heeft gisteren ruim twee miljoen kijkers getrokken. De aankomst, die te zien was in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal, was het best bekeken programma van de dag.

In totaal stemden 2.219.000 kijkers af op het programma op NPO3, blijkt uit cijfers van cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook vorig jaar, toen de Sint met zijn pieten aankwam in Maassluis, was de intocht met ruim 2 miljoen mensen het beste bekeken. Het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur trok 827.000 kijkers. Het nieuwsprogramma rondom het feest zorgde dit jaar voor veel irritatie nadat het pas relatief laat de pieten van dit jaar, waaronder een witte piet, introduceerde.

Wil je de intocht helemaal herbeleven?

terugkijk: :Landelijk intocht in Dokkum 2017

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.